befektetési alapok hozamok Megatrend befektetési alap

Hozamszerzés válságos időkben

by totalreturn 2020. augusztus 7.

Díjesővel zárult az Aegon Alapkezelő számára a Privátbankár.hu – Klasszis 2020, a hazai befektetési alapkezelők egyik legrangosabb szakmai díjkiosztója.

  • „Az Év Alapkezelője 2020” díj győztese az Aegon Alapkezelő lett,
  • „Az Év Portfóliómenedzsere 2020” díjat kollégánk Loncsák András vehette át, aki közel másfél évtizede erősíti a csapatunkat,
  • négy különböző kategóriában nyertek még díjakat az Aegon Alapkezelő befektetési alapjai.

 

Ami ennél is fontosabb a befektetőknek

Mérhetetlenül büszkék vagyunk a rangos szakmai elismerésre, azonban több évtized tapasztalattal a hátunk mögött tudjuk, hogy a magánbefektetők alapjainkat nem a díjak, hanem az elért hozamok alapján fogják megítélni.

Nos, az elmúlt hónapok mérlege alapján ebben a kérdésben sem kell szégyenkeznünk, hiszen a válságos idők ellenére is jó teljesítményt nyújtottak díjazott alapjaink.

 

 „Legjobb Hosszú Kötvény Alap 2020”

Aegon Lengyel Kötvény Alap (A sorozat) elnevezésű befektetési alapunk bizonyult 2020-ban a legjobb hosszú kötvény alapnak hazánkban. Az alap célja, hogy a hazai magánbefektetők számára elérhetővé tegye a lengyel kötvénypiac által kínált lehetőségeket.

Az alap elsősorban likvid, zlotyban kibocsátott állampapírokba és vállalati kötvényekbe fektet, melyek többségére a lengyel állam garanciát kínál (hasonlóan a hazai állampapírokhoz).

A díjátadó óta eltelt 4 hónap alatt az alap +3,68 százalékos teljesítményt ért el.

 

 „Legjobb Szabad Kötvény Alap 2020”

 Az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Alap (A sorozat) a volt szocialista blokk, mint a kelet-európai kommunista államok és a volt szovjet köztársaságok országainak államkötvényeire és állami tulajdonú vállalatainak kötvényeire fókuszál, melyek döntő többsége a visszafizetésre állami garanciát is nyújt.

  • A Feltörekvő Európa Kötvény Alap elérhető forintban, euróban és dollárban is a befektetők számára.
  • A kötvényalapnak köszönhetően a magán-  és intézményi befektetők részesülhetnek a Kelet-Európában zajló makrotrendekből, sikersztorikból, és esetleges piaci félreárazásokból.

Az ellmúlt 4 hónap alatt az alap +13,38 százalékos teljesítményt ért el.

 

 „Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap 2020”

Oroszország-fókuszú alapunk az Aegon Russia szintén díjat nyert a Privátbankár.hu – Klasszis 2020 rendezvényen. Az orosz gazdaság mellett egy korábbi cikkünkben már felsoroltunk 5 kiváló érvet, melyek 2020-ban is megállják a helyüket.

Számos további hasznos információ hangzott el a régió lehetőségeiről és kockázatairól az Aegon Alapkezelő Oroszországgal foglalkozó teltházas rendezvényén, ahol az érdekes vendégelőadók mellett Pálfi György portfóliómenedzser is mesélt az alap stratégiájáról és kulisszatitkairól.

A díjátadó óta eltelt 4 hónap alatt az alap +15,1 százalékos, míg 2019 során kiemelkedő, +47,23 százalékos teljesítményt ért el.

 

  „Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap 2020”

Aegon Alfa Alapunk (R sorozat) egy abszolút hozamú vegyes alap, melynek célkitűzése, hogy minden piaci körülményből a maximális teljesítményt hozza ki. Kibocsátási tájékoztatója szerint vásárolhat kötvényt, devizát és részvényt is. A profitmaximalizálás érdekében pedig akár tőkeáttételt is alkalmazhat.

Magasabb kockázati preferenciával rendelkező befektetőknek ajánlott alap, amely kifejezetten hosszú távra szól.

A Portfolio.hu rendezvénye óta eltelt 4 hónap alatt az alap +6,7 százalékos teljesítményt ért el.

 

+1 tipp – Aegon Megatrend Alap

A jövő trendjeire és kihívásaira fókuszáló Aegon Megatrend Befektetési Alapok Alapja idén ugyan  nem nyert díjat, de tematikus rendezvénysorozatunk második állomásán közel 400 szakmabeli érdeklődését keltette fel egyedülálló befektetési megközelítésével.

2019 során az alap + 25,33 százalékos teljesítményt ért el. Ráadásul 2020-tól már USD alapon is elérhető a befektetők számára.

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.