befektetés feltörekvő országokba befektetési alapok kötvényalapok

Európa legmagasabb hozamot ígérő kötvényei egy alapban. Állami garanciával, forintban

by totalreturn 2020. szeptember 4.

A feltörekvő Európában rejlő hozamszerzési lehetőségekről már több alkalommal volt szó a Totalreturn.hu blogon. Korábbi összefoglalóinkból többek között azt is megtudhatták olvasóink:

Mai írásunkban pedig egy konkrét befektetést szeretnénk a figyelmébe ajánlani. Egy, a feltörekvő Európára fókuszáló befektetési alapot, amivel kihasználhatja a Keleten fújó új szelek adta lehetőségeket.

 

Ismerje meg az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Alapot

Az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Alap célkitűzése, hogy a hazai befektetők is részesülhessenek a korábbi szocialista országok új típusú gazdaságának kiemelkedő teljesítményéből.

Az alap elsősorban állami garanciával rendelkező kötvényeket vásárol a portfóliójába, amit a célországok államai, önkormányzatai vagy állami vállalatai bocsátanak ki. Likvid, leginkább dollárban denominált kötvényeket, amivel csökkenthető az adott régió devizakockázata is.

 

Néhány szó az országokról

Az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Alap 16 jó hozampotenciállal rendelkező célország aktuális lehetőségeit figyeli.

  • A V4-eket: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország,
  • a jelenlegi és volt FÁK országokat: Azerbajdzsán, Grúzia, Ukrajna, Üzbegisztán, 
  • egzotikus országokat: Az alap alacsony súllyal olyan globális lehetőségekkel is élhet, mint például a Katar, Elefántcsontparton vagy Ghánában kibocsátott állami kötvények megvásárlása (e két utóbbi ország adja például a világ kakaótermésének 2/3-át).

A fenti országok szinte mindegyike jelentős gazdasági átalakuláson ment át az elmúlt évtizedben. leváltva A korábban uralkodó posztszocialista szemléletet helyett, fókuszba került a globális versenyképesség és a transzparencia kérdése. Ennél fogva jelentős hozampotenciál várható a feltörekvő régióban.

 

Ezért versenyképesek a feltörekvő országok

A legígéretesebb hozampotenciállal rendelkező célországok erejét még mindig az olyan ásványkincsek adják, mint az olaj vagy a gázexport, viszont számos jelentős gazdasági átalakulás kezdődött meg a régióban.

  1. Törekvés annak elérésére, hogy az egypólusú gazdaságokat egy több lábon álló, nemzetközileg is versenyképes modell váltsa le (mezőgazdaság, turizmus támogatásával),
  2. az export mellett megjelent a feldolgozóipar is, ami az alapanyag eladása helyett a minőségi termékek gyártására helyezi a hangsúlyt,
  3. évek óta magas fizetési fegyelem tapasztalható a kötvényekkel kapcsolatban, ami pozitívan hat a befektetői megítélésre.

 

Még 2 tipp a feltörekvő alaphoz

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a feltörekvő régióban rejlő lehetőségekkel kapcsolatban, úgy ajánljuk figyelmébe az alábbiakat is:

  • Külföldi devizában is elérhető: Az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Alap forintban, euróban és dollárban is elérhető a hazai befektetők számára, hogy a portfóliójának leginkább megfelelő befektetést választhassa.
  • ESG szemlélet vs. feltörekvő piac: Ha magán- vagy intézményi befektetőként érdeklődik az ESG befektetés iránt, akkor érdemes lehet mérlegelni az Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Alapját is.
* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.