agrárium egyéb érdekesség fenttarthatóság John Deere mezőgazdaság

Három ígéretes agrár-részvény, amit bárki megvásárolhat

by Kolozsi Gábor 2023. március 31.

-Richter Péter –

Korábban már írtunk róla, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar komoly nyereséggel kecsegtet. Nem véletlen, hogy a MegaTrend alapunkban mi is körülbelül 10 százalékos kitettséggel rendelkezünk a szektorban. Most bemutatunk három egyedi részvényt, amelyek átlag felett teljesíthetnek.

A Deere & Company, közismert nevén John Deere, egy amerikai multinacionális vállalat, amely mára megkerültethetetlen lett mezőgazdasági gépgyártás területén. Mint az egyik vezető mezőgazdasági gépgyártó, a Deere & Company folyamatosan keresi az új lehetőségeket a legjobb gyakorlatok javítására és a gazdák hatékonyságának növelésére. A cég fontosnak tartja a technológia szerepét ebben a folyamatban, és jelentős összegeket fektet kutatás-fejlesztési projektekbe annak érdekében, hogy új technológiákat vezessen be a mezőgazdasági iparban. A Deere & Company egyik legfontosabb területe a precíziós mezőgazdaság, amely magában foglalja a fejlett érzékelők, a GPS-térképezés és más technológiák használatát az ültetés, a trágyázás és a betakarítás optimalizálása érdekében. Úgy vélik, hogy a precíziós mezőgazdaság segíthet a gazdálkodóknak a pazarlás csökkentésében és a hozamok növelésében, ami fenntarthatóbb és jövedelmezőbb gazdálkodási gyakorlatot eredményez.

 

Forrás: google finance

 

A brit-holland székhelyű  CNH Industrial mezőgazdasági gépeket és építőipari berendezéseket tervez, gyárt és értékesít. Olyan önvezető traktorokat fejlesztettek ki, amelyek képesek ültetni, művelni és betakarítani a terményeket, csökkentve ezzel az emberi munkaerő szükségességét és növelve a hatékonyságot. Úgy vélik továbbá, hogy a jövőben egyre fontosabbá válik a drónok használata a termés megfigyelés és a talajelemzés terén. Emellett olyan platformokat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy távolról is valós időben figyelemmel kísérjék berendezéseiket, gépeiket és azok működését, optimalizálva ezzel a teljesítményt és csökkentve az állásidőt. Úgy vélik továbbá, hogy a big data adatelemzés használata segíteni fogja a gazdákat abban, hogy jobb döntéseket hozzanak arról, hogy mikor ültessék, trágyázzák és takarítsák be a terményeiket.

 

Forrás: google finance

 

Az amerikai Archer-Daniels-Midland (ADM) egy globális élelmiszer-feldolgozó és nyersanyag kereskedelmi vállalat, ami olyan innovációkra összpontosít, amelyek segíthetnek a gazdáknak a hozamok és a jövedelmezőség növelésében, miközben a fenntarthatóságot is elősegítik. Az ADM egyik legfontosabb kezdeményezése a precíziós mezőgazdaság alkalmazása, amely magában foglalja az adatok és elemzések felhasználását a gazdálkodási folyamatok optimalizálására. Ez olyan dolgokat foglalhat magában, mint a talajtérképezés, az időjárás-előrejelzés, valamint a műtrágyák és növényvédő szerek változó arányú alkalmazása. A vállalat emellett kihasználja a digitális mezőgazdasági technológiákban, például a drónokban és érzékelőkben rejlő lehetőségeket is, amelyek révén a gazdálkodók valós idejű információkat kapnak a termények egészségi állapotáról és a környezeti feltételekről. Az ADM a biotechnológia alkalmazását is vizsgálja a betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenállóbb, valamint a szárazságnak és más környezeti stresszhatásoknak jobban ellenálló növények kifejlesztése érdekében.

 

“A blog írásában közreműködő szerzők semmiféle felelősséget nem vállalnak a blogon megjelent írásaik alapján hozott befektetési döntésekért és azok következményeiért, illetve a weboldalon található adatok esetleges hiányosságaiért vagy pontatlanságaiért. A jelen blogon megjelenő írások magánszemélyek szubjektív véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési elemzésnek vagy ajánlásnak.”

Fotó forrása: https://www.deere.hu/hu/traktorok/

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.