Chat GPT mesterséges intelligencia piacok

Háromszor gyorsabb, mint a Tik-Tok, tízszer mint az Insta

by Total Return 2023. október 20.

  • Richter Péter, VIG Alapkezelő-

A ChatGPT-nek mindössze 5 nap kellett, hogy elérje az 1 millió felhasználót; ez az elfogadási arány a TikTok 3x-osa és az Instagram 10x-ese. Soha nem volt még ilyen alkalmazás, ami ilyen gyorsan eljutott volna ennyi emberhez, ez hatalmas áttörés a tömeges használatban.

Naponta 2,5 kvintillió (millió trillió) bájtnyi adatot hozunk létre, és a globális adatmennyiség eddig is 2-3 évente megduplázódott, de a hologramok, a metaverzum, önvezető autók csak néhány olyan új, jövőbeni technológia, amelyek megjelenése ugrásszerűen megnövelheti a teljes adatteremtést, így a jövőben az adatgenerálás exponenciális lesz.

Tehát ahogy az adattermelés esetében elképzelhető, hogy a Yottabyte-ok korszakába lépünk, de még mindig csak a globális adatok 1%-át rögzítik, tárolják és ami a legfontosabb, használják fel. A mesterséges intelligencia használatával ez hamarosan megváltozik. Egy olyan meghatározó pillanatban vagyunk – mint az internet a 90-es években -, amikor a mesterséges intelligencia a tömeges elfogadás felé halad, és a ChatGPT-hez hasonló nagy nyelvi modellek végre lehetővé teszik számunkra, hogy teljes mértékben kihasználjuk az adatforradalmat.

 

Ha Ön sem akar lemaradni erről a páratlan lehetőségről, jegyezzen legújabb, VIG Robotok Kora Befektetési Alapunkból!  A befektetési jegyek jegyzésére az Alfa Biztosító, az UNION Biztosító és a Money & More Független Pénzügy Tanácsadó értékesítési hálózatában van lehetőség október 29-ig.

További részletek:

https://www.vigam.hu/wp-content/uploads/2023/10/VIG_leaflet_Robotok-Kora_8old_hu_Online.pdf

 

A blog írásában közreműködő szerzők semmiféle felelősséget nem vállalnak a blogon megjelent írásaik alapján hozott befektetési döntésekért és azok következményeiért, illetve a weboldalon található adatok esetleges hiányosságaiért vagy pontatlanságaiért. A jelen blogon megjelenő írások magánszemélyek szubjektív véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési elemzésnek vagy ajánlásnak.” 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.