befektetési alapok

Ismerje meg az idén 10 éves Aegon Russia befektetési alapot

by totalreturn 2019. március 22.

A tőzsdék több száz éves fennállása óta még sohasem volt olyan színes a hazai pénzintézeti termékpaletta, mint napjainkban. A magyar befektetők ugyanis, gyakorlatilag a világ összes régiójában vagy szegmensében képesek befektetni a hazai szolgáltatókon keresztül.

Mindezt a befektetési alapok teszik lehetővé, melyek egyszerűségüknek és nagyfokú transzparenciájuknak köszönhetően az elmúlt 15 év egyik legkedveltebb pénzügyi termékévé váltak.

 

Oroszország, mint jó példa

Jó példa a fentiek alátámasztására a kifejezetten Oroszországban és a FÁK államokban befektető Aegon Russia alap.  Ezen keresztül a hazai ügyfelek olyan régióba fektethetik be a pénzüket felelősségteljesen, amelyek önállóan nem lennének elérhetők számukra.

 

Az Aegon Russia alap célkitűzése

Oroszország befektetési szempontból rendkívül izgalmas és vonzó célpont, ami mellett számos érv szól. Az alappal akár nagyon magas hozam is elérhető, ám ehhez feltétlenül tisztában kell lenni a régió sajátosságaival.

Az Aegon Russia befektetési alap elsődleges célja, hogy a megtakarítók és a kisbefektetők is részesülni tudjanak az orosz gazdaság alappillérét képező olaj- és gázmezők által termelt nyereségből.

Az alap közvetlenül a régió tőkeerős és elismert vállalataiba fektet, melyek vezető szerepet töltenek be a világpiacon. A hozam a vállalatok nyereségéből, az osztalékokból és a jövőbeli árfolyamnyereségből származik.

Az alap az orosz ipar mellett, a FÁK országaiban található versenyképes cégek lehetőségeit is igyekszik minél jobban kihasználni. Ez még tovább szélesíti a diverzifikációt és növeli a hozam esélyét.

 

Kinek és milyen időtávra érdemes befektetnie?

  • Az alap olyan befektetőknek lehet jó választás, akik befektetési portfóliójuk egy részén az átlagosnál is nagyobb kockázatot vállalni a magasabb profitlehetőségért cserébe.
  • Az Aegon Russia befektetési alap kiváló eleme lehet egy mérsékelt, vagy közepes kockázatú befektetési portfóliónak, amennyiben az alap súlya a befektető portfólióján belül helyesen és felelősségteljesen kerül meghatározásra.
  • Az orosz iparba invesztáló alapot hosszú távú lehetőségként javasoljuk a befektetőknek, minimum 5 éves időtávra. Ennek oka, hogy az alap teljesítménye nagy mértékben függ a nyersanyagok aktuális világpiaci árától, ami a globális gazdasági folyamatok tükrében olykor igen nagy volatilitást képes produkálni. Ugyanúgy számolni kell devizakockázattal is: a rubel árfolyamváltozásával , ami van hogy növeli, van hogy rontja a hozamokat.

 

Tippek az Aegon Russia alaphoz

  • Az Aegon Russia alap Tartós Befektetési Számla (TBSZ) konstrukción belül is megvásárolható, így a hozam 5 év után akár teljesen adómentesen is felvehető.
  • Az alap Online Értékpapír Számlán keresztül is elérhető az Aegon ügyfeleknek, ingyenes számlavezetéssel és -letétkezeléssel, valamint a befektetési jegyek költségmentes vásárlási- és eladási lehetőségével.
  • A TBSZ és Online Értékpapír Számla által kínált előnyök akár össze is vonhatók egymással.
* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.