egyéb érdekesség gazdaságpolitika

Váratlan sztorik – váratlan reakciók

by TotalReturn Blog 2017. február 28.

Kadocsa Péter emlékeztetett: számos olyan esemény történt 2016-ban, amelyek emlékezetessé teszik az évet. A váratlan helyzetek közül a törökországi puccskísérletet, a Brexit-népszavazás és az  amerikai elnökválasztás kimenetelét vagy az olasz alkotmányos népszavazást említette a szakember. Ami különösen érdekes, hogy nem csak az események vagy azok kimenetele, hanem az ezekre adott piaci reakciók is váratlanok voltak – a Brexit-népszavazás után nem jött összeomlás, ahogy Trump meglepetésszerű győzelme után sem. Ilyen jellegű, politika által generált bizonytalanságra idén is biztosan lesz majd példa – jósolta Kadocsa Péter. A Trump-adminisztráció eddigi lépései mellett az egy hónap múlva esedékes holland választásokra és a francia elnökválasztásra hívta fel a figyelmet – a holland radikális irányzat vagy a francia szélsőséges Marine le Pen győzelme vagy fajsúlyos politikai tényezővé válása jelenleg nem tűnik valószínűnek, de volt mostanában jó pár dolog, amiről ugyanezt hittük…

Ebben a nehéz környezetben is ért el azért szép eredményeket az Aegon Alapkezelő: az „alapkezelők Oscar-díjaként” emlegetett Privátbankár.hu Klasszis díjátadón 3 díjat nyert a társaság. A legnépszerűbb befektetési alap, az Alfa 10 éves lett, és 2016-ban a legkedveltebb Aegon-alapokat UCITS alapokká alakították – így egyrészt külföldön is értékesíthetővé váltak, másrészt ez plusz védelmet is jelent a hazai befektetőknek, mivel az alapok még szigorúbb kritériumoknak, kockázatkezelési szabályoknak felelnek meg. A Bankmonitor.hu pedig a legjobb aktívan kezelt alap kategóriában díjazta 2016-ban a BondMaxx alapot. A többi abszolút hozamú alap is elérte a célokat: a MoneyMaxx elérte a 3 százalékos éves hozamot, az Alfa 4 százalék fölött teljesített alacsony árfolyamingadozás mellett, ahogy a Maraton 6 százalékos éves eredménye is az elképzeléseinknek megfelelően alakult a 2016-os év során.

Aegon Alfa

Aegon Maraton

 

Aegon MoneyMaxx

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.