abszolút hozamú alapok hozamok Monetáris politika piaci érdekesség piacok

QE és a Brexit hatása – napi chart

by totalreturn 2016. szeptember 8.

A német állampapírok nem kevesebb mint két harmad!!! része van már -40 bázispontos hozam alatt, de a hollandoknál is 50% feletti az arány!

Nem véletlen az, hogy sokan várják vagy az EKB betéti kamatának a csökkentését vagy ennek a kritériumnak (azaz, hogy az EKB nem vásárolhat a QE során -40 bázispontnál alacsonyabb hozamon kötvényt) az eltörlését, vagy enyhítését, hiszen lassan nem lesz mit venni…

Persze ennél azért valószínűbb, hogy ha lépni akarnak, akkor inkább a kibocsátói limiten változtathatnak (vagyis, hogy egy adott kötvénysorozatból nem vehetnek 33%-nál többet).

Minden esetre pár óra múlva megtudjuk, hogy ma varázsol -e Super Mario…

Apró betűs rész: a fenti írás nem minősül befektetési ajánlásnak, értelemszerűen nem fedheti le az összes forgatókönyvet, egyszerűen csak a szerző saját, jelen információk alapján kialakított pillanatnyi véleményét tükrözi. Mindez a bejövő információk függvényében drasztikusan változhat.

Amennyiben tetszett a bejegyzés és az elsők között szeretnél értesülni új blogbejegyzéseinkről, oszd meg és lájkolj minket a Facebook-on!

 

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.