egyéb érdekesség

11+1 hasznos pénzügyi oldal a közösségi médiában

by totalreturn 2018. szeptember 14.

Tetszik, vagy sem, a közösségi média mindennapi életünk szerves részévé vált. Az informatív vállalati- és termékoldalak böngészése, a magán- és üzleti Instagram fiókok friss tartalmainak ellenőrzése, vagy éppen a kapcsolati tőke építésére szolgáló LinkedIn platform üzenőfalának átfutása legtöbbünk számára már a napi rutint részét képezi.

 

Ebben a bejegyzésben olyan közösségi oldalakat szeretnénk a figyelmébe ajánlani, amelyek hiteles, friss és hasznos információkkal szolgálnak a különböző befektetésekkel és a gazdasági élettel kapcsolatban.

 

 1. @jegybank: Hazánk egyik legfontosabb pénzügyi honlapjának (MNB) közösségi oldala, ami számtalan hasznos információval szolgál a látogatóknak. Értesülhet többek között a jegybankot érintő legfrissebb hírekről, aktualitásokról és döntésekről, vagy éppen a pénzügyi fogyasztóvédelemmel kapcsolatos újdonságokról és felhívásokról, amit szintén az MNB szervezete lát el hazánkban. Szintén hasznos információforrásként szolgálhat a Magyar Nemzeti Bank Youtube csatornája is, ahol a szakemberek rendszeresen tesznek közzé közérdekű gazdasági témákban vlogbejegyzéseket.
 2. @értéktőzsde: A Budapesti Értéktőzsde hivatalos Facebook oldala, ahol rendszeresen értesülhet a pénz- és tőkepiacot érintő legfontosabb hírekről, tájékozódhat a hazai tőzsdei életet érintő eseményekről és rendezvényekről, valamint interjúkon- és elemzéseken keresztül bepillantást nyerhet a szakemberek mindennapi munkájába is.
 3. @KozpontiStatisztikaiHivatal: A KSH hivatalos Facebook oldala, ahol értelemszerűen a hazánkat érintő statisztikai adatok közül válogatják ki és osztják meg a szakemberek a legfontosabb újdonságokat. Nagyon sok, a pénz- és tőkepiacot alapvetően meghatározó adat- és elemzés linkje is megosztásra kerül az oldalon, ezért érdemes ezt is hozzáadni a követendő közösségi oldalak listájához.
 4. @federalreserve: Az Egyesült Államok központi jegybankjának közösségi oldala, amelynek segítségével könnyűszerrel értesülhet a világ monetáris politikáját alapvetően meghatározó hírekről, aktualitásokról és eseményekről.
 5. @NYSE: A New York-i Értéktőzsde által üzemeltetett Facebook oldal. A trendekről és friss kibocsátású értékpapírokról (IPO) szóló hírek mellett számtalan gazdasági- és pénzügyi link gyűjtőhelye, amelyek a világ börzéivel kapcsolatos cikkekre, elemzésekre és interjúkra hívják fel a figyelmet. A videókat naponta akár többször is frissítik!
 6. @EuropeanCentralBank: A frankfurti székhelyű Európai Központi Bank hivatalos LinkedIn oldala, tele a monetáris politikát és az európai gazdaságot érintő érdekes információk linkjével.
 7. @magyarerem: A Magyar Pénzverő Zrt. hivatalos oldala, ahol rengeteg fontos információt olvashatunk a magyar valutában kibocsátott bankjegyekről és emlékérmekről.
 8. @mutargycom: Magyarország egyik legnagyobb műtárgykereskedéssel foglalkozó internetes oldalának Facebook csatornája, ahol a műkedvelők számtalan hasznos információhoz és érdekességhez (egyedi tételek, rendezvények, aukciók) juthatnak hozzá.
 9. @kiszamolo: Hazánk egyik legismertebb bloggerének naponta frissülő oldala, amelyen tanulságos esetekről és kivételesen jó pénzügyi ajánlatokról számol be a szerző, aki azonnal reagál a gazdasági aktualitásokra is.
 10. @Chickansplanet: Fenntartható energiaforrásokról és -befektetésekről szóló szakmai blog. Szerzője hazánk egyik legismertebb megújuló energiacégének vezérigazgatója, aki rajong az iparágért és szívesen osztja meg olvasóival a releváns újdonságokat, statisztikákat és fejlesztéseket.
 11. @minner.hu: A vele azonos nevű, független gazdasági portál Facebook oldala. Érdekes üzleti ötletek és színes sztorik gyűjtőhelye vállalkozásokról, tőzsdékről vagy éppen a Startupokról.

 

+1 @Totalreturn: Az Aegon Alapkezelő blogjának hivatalos Facebook oldala, ahol az Alapkezelő szakemberei által írt megtakarítási- és befektetési tippek, ötletek, valamint praktikák találhatók meg.

 

Ajánlott bejegyzések:

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.