egyéb érdekesség piacok

Nők a befektetésekről, nem csak nőknek!

by TotalReturn Blog 2018. február 27.

A befektetések világában különösen feltűnő, hogy a szakmában rengeteg a férfi. Kevés figyelem hárul a nőkre, hiszen a nagy befektetési guruk és a hírekben szereplő portfóliómenedzserek is általában férfiak. Az Egyesült Államokban például tíz portfóliómenedzserből csak egy nő. De nem sokkal jobb a helyzet más országokban sem.

Ha körbenézünk kis hazánkban, akkor hasonló szituációval találkozhatunk a hazai befektetési szolgáltatóknál is. Mind a sajtóban, mind szakmai konferenciákon fehér hollónak számít egy-egy női interjúalany, vagy előadó. Elég csak egy pillantást vetnünk az alapkezelői szakmát évről évre díjazó, Privátbankár.hu által szervezett Klasszis díjátadó “Év portfólió menedzsere” és “Év feltörekvő portfólió menedzsere címre” jelölt szakembereinek névsorára az elmúlt években. Egyértelműen látszik, hogy sajnos egyetlen egy hölgy sem szerepel a listán.

Mi is rendszeresen szervezünk befektetési szemináriumokat az érdeklődőknek és már túl vagyunk a huszadik ilyen eseményen, de ezek közül csak két olyan volt, ahol férfi kollégáink mellett, kolléganőink is felszólaltak. Pedig az Aegon Alapkezelőnél rendkívül fontos szerepe van kolléganőinknek többek között a befektetési és termékfejlesztési területen is.

Március 5-re újabb eseményt szervezünk és a közeli Nőnap alkalmából arra gondoltunk, hogy rendhagyó módon, és a férfi hegemóniát megtörve szeretnénk, ha ez a szemináriumunk kolléganőinkről szólna és bemutathatnánk, hogy nálunk a Hölgyeknek is komoly szerepük van egy-egy befektetési döntés előkészítésében, vagy akár komplett termékek illetve intézményi portfóliók összeállításában.

Az esemény a “Nők a befektetésekről, nem csak nőknek” címet kapta és igazán izgalmasnak ígérkezik az előzetes egyeztetések alapján. Résztvevő kolléganőink segítségével az alapkezelő tevékenységeinek olyan területeire is bepillantást nyerhetünk, melyek alapvetően rejtve maradnak a külső szemlélő szeme előtt.

A rendezvényen többek között ezekről beszélgetünk:

Trendek és érdekességek a befektetési piacról – Mibe érdemes fektetni 2018-ban?

Az elfoglalt befektető legnagyobb barátja. Aktívan kezelt portfólió összeállítása egyszerűen és gyorsan.

Növelje hozamait költségei csökkentésével. Tudta, hogy akár 200.000 Ft-ot is spórolhat évente?

Kulisszatitkok: Így elemzünk mi! Beszélgetés az Energia, Retail és Utility szektorokról

Növelje hozamait költségei csökkentésével. Tudta, hogy akár 200.000 Ft-ot is spórolhat évente?

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Amennyiben szívesen meghallgatná kolléganőinket, jelentkezzen itt:

https://www.aegonalapkezelo.hu/adv/landing/ingyenes-szeminarium.php

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.