piaci érdekesség

Mindenki a “rossz” FED-et nézi

by totalreturn 2017. július 11.

Yellen mostanság amellett érvelt, hogy a relatíve gyenge inflációs számok csak átmenetiek és az egyensúly alatti munkanélküliség középtávon felpörgeti majd a fogyasztói árindexet. Éppen ezért minden egyes újabb utalása fontos kiindulópontot adhat a piacoknak, csak úgy mint a hamarosan megejelenő Bézs Könyv.

A Bloomberg mai cikke (Mark Cudmore: You’re Watching the Wrong Fed!) alapján azonben lehet nem is erre a FED-re, hanem egy másikra kellene odafigyelni.

Roger Federer-t (nevezzük “FED”-nek 🙂 ) érdemesebb nézni, hiszen az ő teljesítménye (gyanúsan) jól korrelál a globális eszközárakkal.

FED hétszer nyerte meg az elmúlt 14 wimbledoni teniszbajnokságot, nyolcadik sikere rekord lenne. Eddig azonban 100%-os előrejelző erővel is bírt, amikor győzdelemeskedni tudott:  minden olyan évben, amikor FED(erer) lett Wimbledon bajnoka mind az MSCI EM Currency index, mind az MSCI EM Equity Index erősödni tudott (átfogó feltörekvő piaci deviza és részvény indexek). Ezzel szemben, amikor nem tudott győzedelmeskedni (5-ből 7 alkalommal) estek a fenti indexek.

Szóval inkább a teniszt érdemes nézni, mintsem Yellenre várni: szórakoztatóbb is, mint az e heti piaci történések.

Apró betűs rész: a fenti írás nem minősül befektetési ajánlásnak, értelemszerűen nem fedheti le az összes forgatókönyvet, egyszerűen csak a szerző saját, jelen információk alapján kialakított pillanatnyi véleményét tükrözi. Mindez a bejövő információk függvényében drasztikusan változhat.

(Természetesen a fenti csak egy színes hír, az egybeesés a véletlen következménye.)

Amennyiben tetszett a bejegyzés és az elsők között szeretnél értesülni új blogbejegyzéseinkről, oszd meg és lájkolj minket a Facebook-on!

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.