egyéb érdekesség gazdaságpolitika hazai kötvények hazai pénzpiac hozamok piaci érdekesség

Mikor kerülhet vissza Magyarország a befektetési kategóriába?

by totalreturn 2016. január 5.

Az HSBC lenti gyűjtéséből kiderül, hogy a kormány egyik legfontosabb – és mindannyiunk számára egyértelműen lényeges – célkitűzése mikor valósulhat meg. Magyarország esetében egészen márciusig kell várni: a tervek szerint 4-én a Moody’s, 18-án az S&P változtathat a hitelminősítésünkön. Meg kell persze jegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az adott időpontban lépnek is, sőt időnként az is előfordul, hogy új állásfoglalás/anyag sem lát napvilágot az adott országról az előre közzétett napon, ugyanakkor a hitelminősítők más időpontban is megváltoztathatják az egyes országok hitelminősítését, ezt azonban alaposan meg kell indokolniuk. Ez utóbbi azonban viszonylag ritkán fordul elő.

Apró betűs rész: a fenti írás nem minősül befektetési ajánlásnak, értelemszerűen nem fedheti le az összes forgatókönyvet, egyszerűen csak a szerző saját, jelen információk alapján kialakított pillanatnyi véleményét tükrözi. Mindez a bejövő információk függvényében drasztikusan változhat.

Amennyiben tetszett a bejegyzés és az elsők között szeretnél értesülni új blogbejegyzéseinkről, oszd meg és lájkolj minket a Facebook-on!

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.