egyéb érdekesség

Irány Zürich

by totalreturn 2019. február 19.

A svájci pénzügyi központban  bizonyíthatják szakmai rátermettségüket a Corvinus Egyetem fiatal befektetéselemzői

Idén januárban, immáron 10. alkalommal rendezte meg a CFA Society Hungary a nemzetközi „Research Challenge” részvényelemzői verseny budapesti selejtezőjét. A rangos esemény fővédnöke az Aegon Alapkezelő volt.

 

CFA-ról dióhéjban

A CFA Society Hungary a világ egyik legnevesebb pénzügyi szervezetének hazai képviselője. A társaság magasan kvalifikált befektetéselemző szakemberek szakmai szervezete. Saját fejlesztésű képzésük a Chartered Financial Analyst® (CFA®) Program, világszerte az egyik legrangosabb képzésének számít a szakemberek körében.

 

A kihíváson a magas szintű pénzügyi képzést nyújtó hazai egyetemek (a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem) 3-5 fős csapatai vettek részt, akiknek a kiírás szerint egységesen a Duna House részvényével kapcsolatban kellett elkészíteniük egy elemzést.

“A részvényelemzés korántsem csupán a számokról és a DCF modellépítésről szól, hiszen a vállalat jövedelemtermelő képességét meghatározó narratíva megértése is ugyanolyan fontos az elemzők részéről.” – emelte ki a megmérettetés kapcsán Dr. Naffa Helena, aki az Aegon Alapkezelő vezető elemzőjeként díjazta a legjobb pályaműveket.

Az Aegon székházában megrendezett versenyen a csapatoknak szóban kellett megvédeniük a zsűri előtt korábban írásban leadott munkájukat.

2019 szakmailag legfelkészültebb csapatának a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett Wave Partners bizonyult, akik egy minden szakmai igényt kielégítő vételi ajánlást fogalmaztak meg a Duna House részvényére.

 

CFA verseny győztese a Wave Partners csapata

 

“Számunkra is nagyszerű élmény látni, hogy ezek a fiatal tehetségek milyen jól megállják a helyüket éles helyzetben, nemzetközi környezetben. Reméljük, hogy ez a verseny is segít nekik abban, hogy megszeressék a befektetési szakmát, a tőkepiacot, és a jövőben ezen a területen helyezkedjenek el. Aki a CFA Institute Research Challenge versenyen jól teljesít, büszkén és jó esélyekkel pályázhat állásra ebben a szektorban.” – nyilatkozta az esemény kapcsán Varga Péter, CFA, a verseny egyik szervezője.

A hazai fordulóban elért teljesítménye alapján a Wave Partners csapata 2019. áprilisában Zürichben mérheti össze tudását az  EMEA régió többi nyertesével. A forduló győztesi számára egyenes út vezet a New Yorkba megrendezendő döntőbe.

A nyertes csapattagokat fejenként ötvenezer, míg a második helyet megszerző csapat tagjait 30-30 ezer forinttal jutalmazta az Aegon Alapkezelő, amit a versenyzők stílszerűen egy Aegon Online Értékpapír Számlán kaptak meg.

 

Csapatkép a magyar CFA verseny gyözteséről (Wave Partners) és az Aegon képviselőjéről

 

“Nagy motivációt jelentett a CFA versenyen való részvételünkhöz, hogy lehetőséget kaphatunk szakmai tudásunk nemzetközi közegben való megmérettetésére. Maga a versenyre való felkészülés, a közös csapatmunka is értékes tanulási folyamat volt számunkra. Reméljük, jövőre is sok egyetemista társunk vállalja a megmérettetést. Megismerni egy iparágat, az alapoktól, önállóan elkészíteni egy piaci elemzést és vállalatértékelést, értékes tapasztalat.”  – hangsúlyozta véleményét a verseny kapcsán Németh Noémi, a nyertes csapat egyik tagja.

“A csapat minden tagja rendkívül fontosnak tartja, hogy a szakmai fejlődése az egyetemi évei alatt a legmagasabb szinten valósuljon meg. Úgy gondoltuk, hogy a versenyen való elindulásunk is ezt a cél támogatja, s külön élmény, hogy végül győztesként az európai döntőn is megmérettethetjük magunkat. Ahhoz, hogy tanulmányaink végeztével olyan helyen tudjunk elhelyezkedni, mely érdeklődésünket kielégíti, érdemes a pénzügyi terület különböző részeivel megismerkedni és ez a verseny többünket meggyőzött arról, hogy a vállalatértékelés az ideális irány.” – osztotta meg motivációját és jövőbeli elképzeléseit a Totalreturn.hu bloggal a nyertes csapat másik tagja Szabó Bence is.

A Totalreturn.hu a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésének egyik elkötelezett képviselője. Ennek szellemiségében készülnek blogbejegyzéseink és elemzéseink is. Éppen ezért külön öröm volt számunkra, hogy egy ilyen nívós pénzügyi versenyről számolhattunk be blogunk virtuális hasábjain.

Minden tiszteletünk a szervezőké és a résztvevő csapatoké, akiknek nagyon hálásak vagyunk a beszámolóért.

Szívből gratulálunk a nyertes csapattagoknak, sok sikert kívánunk nekik az alpesi megmérettetésen és karrierjük jövőbeli építésében is!

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.