támogatás társadalmi felelősségvállalás

400 kutyát adott örökbe az Aegon Alapkezelő által támogatott alapítvány

by totalreturn 2020. július 24.

„Hang a hangtalanokért” – ezt a sokatmondó nevet viseli Pest Megye egyik legszerethetőbb állatmentő alapítványa, amelynek példamutatására és elhivatottságára mindenkinek érdemes néhány perces figyelmet szentelni.

A Monoron található szervezet alapítója Dévényi Viktória, aki már gyerekkora óta rajong a kutyákért, és fiatal kora ellenére már 14 éve dolgozik önkéntes állatmentőként.

 

72 óránként megmenteni egy életet

A Hang a hangtalanokért Alapítvány története 2018. elején kezdődött, amikor Viki gondolt egy nagyot, és Budapest pezsgését egy kisváros nyugalmára cserélte. Úgy vélte, egy vidéki helyszín adottságai sokkal inkább megfelelnek szenvedélyének és célkitűzéseinek – egy állatmentő alapítvány létrehozásának.

 

„Ezt teszi a szeretet: nevet ad a névteleneknek és hangot a hangtalanoknak.”

– Dévényi Viktória, a Hang a hangtalanokért Alapítvány vezetője.

 

Mára bebizonyosodott, hogy az ötlet kiválónak bizonyult és a kicsi, lényegében egyszemélyes alapítvány azóta háromnaponta megmenti egy kutyus életét.  Eztaz esetek mintegy tíz százalékában szó szerint kell érteni – a lakók egy része ugyanis az altatás elől érkezik, egyenesen a gyepmesteri telepről.

 

Egy nap Vikivel és a négylábúakkal

Az állatmenhely mindennapjai igencsak aktívak, hiszen a kutyák idejük nagy részét nem a ketrecekben, hanem az udvaron töltik. De a menhelyen kívül is zajlik az élet.

  • Alapvetően kutyákat mentenek, de sérült cicákat is fogadnak és ellátnak.
  • Az átlagos létszám 15-20 állat, de külső befogadókhoz további 5-10 kutya van kihelyezve. 
  • Az ország bármelyik pontjáról mentenek állatokat, fajtától, mérettől és állapottól függetlenül – ott segítenek tehát, ahol tudnak.

 

Várják az érdeklődőket, bárhonnan

Viki bármilyen megkeresést örömmel fogad, legyen szó egy újdonsült gazdijelöltről, önkéntesek, esetleg átmeneti befogadók jelentkezéséről, és egyéb anyagi vagy nem-pénzügyi jellegű segítségről, adományról.

  • Mentési feladatok: A Hang a hangtalanokért Alapítvány a mentett kutyákért járó költségeket átvállalja, tehát a rászoruló ebet bejelentő személyt vagy szervezetet semmiféle további kötelezettség nem terheli.
  • Gazdijelöltek: Menhely lévén leginkább egy új, megfelelő gazdinak örülnek a leginkább, hiszen az alapítvány fő célja a végleges örökbefogadás folyamatának megszervezése.
  • Önkéntesek: Bárki, bárhonnan, és bármikor csatlakozhat önkéntesként az alapítványhoz, rövidebb és hosszabb időre is.
  • Átmeneti befogadás: Szívesen veszik olyan befogadók jelentkezését is, akik átmenetileg befogadják a mentett kutyusokat. Az alapítvány itt bármilyen együttműködésre nyitott, viszont az elmúlt évek gyakorlata szerint ilyenkor az állatok etetését az átmeneti befogadó vállalja, az orvosi költségeket viszont továbbra is az alapítvány fizeti.
  • Egyéb támogatás: Viki és kutyusai örömmel vesznek bármilyen külső segítséget. Zsákos tápot, konzervet, játékokat és pénzügyi támogatást is. Minimum elvárás nincs, csak csillogó szempárok, és egy kedves csapat életre szóló hálája.

 

Akik már bizalmat szavaztak

Viki önzetlensége már ismert emberek és nemzetközi vállalatcsoportok figyelmét is felkeltette.

  • Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színésznő például két héten keresztül vállalt önkéntes munkát a Hang a hangtalanokért alapítványnál, még 2019-ben.
  • Az Aegon Alapkezelő pedig egy hatszámjegyű összeggel segítette nemrég az állatmentő alapítvány munkáját.

„A sérült kutyusok orvosi költségei nagy kiadást jelentenek az alapítványnak. Ehhez szerettünk volna közvetlenül hozzájárulni, ezért döntöttünk a pénzügyi adomány mellett.”

– érvelt Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő elnö vezérigazgatója, a döntés mellett

 

Még több infó az alapítványról

Inspirálónak tartja Viki példamutatását? Emelje fel hangját Ön is a hangtalanokért! Jelentkezzen gazdijelöltként, önkéntesként, befogadóként és támogatóként az alapítvány honlapján vagy ossza meg ismerőseivel a történetet.

Kikapcsolódásként pedig az Instagram oldalon aranyos pofikat is nézegethet a kutyusokról.

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.