piacok

Pénzügyi tippek, amikért 2018-ban is érdemes volt a totalreturn.hu-t olvasni

by totalreturn 2019. január 15.

Lakástakarékpénztári alternatívák, megcáfolt mítoszok, valamint pénzügyi tippek tárháza megtakarítóknak, befektetőknek, nyugdíjasoknak és külföldön élő honfitársainknak. – ilyen  és hasonló témákkal telt el a 2018-as év a Totalreturn blogon, ahol tavaly is több tízezer karakternyi ingyenes tudással bővíthették havonta pénzügyi ismereteiket.

 

 

Leg…leg…leg…2018

Természetesen a tavalyi évnek is megvoltak a maga legjei: a legolvasottabb-, a legtöbbet megosztott-, a legérdekesebb-, vagy éppen a legnagyobb szakmai vitát kiváltó írások, amelyeket most egy csokorba szedve szeretnénk még egyszer a figyelmébe ajánlani.

 

  1. LTP alternatívák: élet a lakástakarékpénztári piac bedőlése után 2018 októberében a Magyar Országgyűlés megszüntette az elmúlt évek egyik legsikeresebb és legkedveltebb megtakarítási konstrukciójának (Lakástakarékpénztár, LTP) állami támogatását. Ennek apropóján elvégeztünk egy meglepő, ám annál biztatóbb eredménnyel záruló kalkulációt, ahol egy befektetési alap és egy LTP 10 éves teljesítményét vetettük össze egymással.
  2. 6 mítosz, amit muszáj megcáfolnunk a devizákkal és valutákkal kapcsolatban Tavaszi összefoglalónkban a külföldi fizetőeszközökkel kapcsolatos „tuti tippeket” vettük górcső alá: Valóban érdemes ismerőstől beszerezni a nyaraláshoz szükséges valutát? Sikeresek lehetünk tapasztalat nélkül a devizakereskedelemben? Érdemes-e svájci frankban vagy norvég koronában megtakarítani?  Jobbak a devizaalapok, mint a forintban denominált társaik?
  3. Figyelemre méltó tények az aranyról, amiről még sohasem hallott Kora ősszel 7 olyan érdekességet osztottunk meg a legkedveltebb nemesfémmel kapcsolatban, amiről csak ritkán beszél a szakma. Kiderült, milyen esemény forgatta fel 1971-ben az arany árfolyamát, ki- és mikor rendelte el az Egyesült Államokban az arany beszolgáltatását, mekkora Svájc- és Kanada aranykészlete, valamint milyen paradoxonnal kell számolnia, ha mégis aranyérmék vásárlására adná a fejét.
  4. Így küldheti haza külföldön szerzett jövedelmét Februárban külföldön dolgozó honfitársainknak és szeretteiknek kedveztünk, amikor 5 hatásos megoldást mutattunk be arra, miként lehet biztonságosan és költséghatékonyan hazautalni a külföldön megszerzett jövedelmet. Bejegyzésünkben a rossz példákra és azok veszélyeire is felhívtuk olvasóink figyelmét.
  5. Pénzügyi baklövések a párnacihától az aranytallérig Az év egyik első összefoglalójában a 8 leggyakoribb befektetésel kapcsolatos tévedést mutattuk be a Totalreturn.hu virtuális hasábjain. Melléfogásokat, amelyek csapdájába nagyon egyszerűen beleléphetnek a befektetők, és amik ennek ellenére akár beláthatatlanul nagy pénzügyi veszteséget is okozhatnak.
  6. Aktív nyugdíjas évekre vágyik? Tanuljon a hollandoktól! Hollandia Nyugat-Európa egyik legjobb szociális hálóját biztosítja állampolgárai számára, aminek köszönhetően évről-évre holland turisták százezrei utazzák be a világot. A siker titka a 3 pillér elvén alapul, amiből a hazai nyugdíjmegtakarítók is ihletet meríthetnek.
  7. A gyors vagyonszerzés titkai és buktatói A legtöbb ember már eljátszott a gondolattal, mi történne vele, ha hirtelen nagyobb vagyonra tenne szert. A gyors vagyonszerzés azonban nem csupán kiváltsággal, hanem hatalmas felelősséggel is jár. Hátrányokkal, amelyet a legtöbben még csak elképzelni sem tudunk és amik az álmunkat pillanatok alatt rémálommá változtathatja. Bejegyzésünkben 5 különleges élethelyzetet mutattunk be a meggazdagodásra, az életből vett példákon keresztül.
  8. Befektetési alternatíva, nyugdíj előtt állóknak Januári bejegyzésünkben arról készítettünk egy összefoglalót, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni azoknak, akik kevesebb, mint 10 évre vannak a nyugdíjtól. Cikkünkben 10 érvet sorakoztattunk fel a befektetési alapok mellett.
  9. 9 tipp, amivel többet takaríthat meg a jövőben Ha megtakarításait a jövőben is szeretné növelni, akkor ahhoz komplex szemléletet kell elsajátítania: meg kell tanulnia maximalizálni a bevételeit, minimalizálni kiadásait és kihasználni az adandó kedvezményeket (adókedvezmény, akciók, stb.)  Ezekkel kapcsolatban mutattunk be 4-4 gyakorlati példát olvasóinknak.

 

totalreturn.hu 2019

Izgalmas- és kihívásokkal teli év elé nézünk, ehhez kétség sem férhet. A kihívások sikeres legyőzéséhez pedig jó segítséget nyújthat Önnek egy több évtizedes tapasztalattal bíró, nemzetközi partner, akitől első kézből értesülhet a pénz- és tőkepiacokat érintő legfontosabb kihívásokról, trendekről vagy praktikákról.

 

Mi 2019-ben is itt leszünk és tovább dolgozunk a sikereiért! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre vagy konkrét kérdés esetén kérjen ingyenes személyes tanácsadást.

 

* Hozzájárulok, hogy az Aegon Alapkezelő a továbbiakban marketing tartalmú megkereséseket küldjön részemre és elfogadom az ehhez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.